1r SATORREPTE - 4a RONDA - 2n ESO (2 al 7 de juny)

CIÈNCIES SOCIALS


FORTIFICACIONS AL LLARG DE LA HISTÒRIA


Context  
Durant l’edat Mitjana hem vist diferents edificis que estaven fortificats com els castells amb la seva barbacana, l’alcassaba, les torres de guaita, fins i tot les mateixes ciutats estaven emmurallades. De fortificacions no només es feien durant l’edat mitjana (EM), en el curs anterior vau veure com també altres civilitzacions construïen muralles, edificis o zones protegides com l’acropolis. I posteriorment a l’EM ens passarà igual, es van continuar creant fortificacions. La necessitat de protegir-nos del perill sempre ha estat a la nostra societat. 

Encàrrec 
Anem a investigar una mica i a buscar com ens hem protegit en diferents èpoques. No cal anar en busca del foc, però ens acostarem. Ens quedarem a Catalunya i començarem amb els ibers. Com a mínim hauríem de tenir una fortificació de cada etapa històrica més la dels ibers. 

Haureu de realitzar una taula on surti: 

1. Època i cronologia - A època s’hauria de posar per ex: Edat Antiga. Cronologia serien els anys o segles en que es va construir. 
2. Autor – qui crea aquella fortificació, ja sigui el nom conjunt (ex: grecs) o d’una persona o govern... 
3. Tipus de fortificacions i quantitat – Nom de les fortificacions que hem trobat (només valen de Catalunya,) i quantitat. 
4. Imatges d’algunes d’aquestes fortificacions amb el nom de la fortificació, nom del lloc on es troba. 
5. Comunicació - Com es comunicaven el perill entre la població d’aquella època. 
6. Enemic – De qui s’havien de defensar? Per què? 
7. D’on has tret la informació? Aquí posaràs l’enllaç o enllaços que has fet servir per poder omplir-la. 

Producte final 
Una vegada ja tinguis la taula omplerta hauràs de redactar en un altre full, un article periodístic comparant el que ha anat passant al llarg del temps. Anem a més?? Ens hem relaxat?? S’ha de tenir en compte la presentació, l’ortografia, lèxic adequat, contingut correcte... 

Entrades populars d'aquest blog

2n SATORREPTE - 4a RONDA - 4t ESO (2 al 7 de juny)

1r SATORREPTE - 3a RONDA - 2n ESO (18 al 31 de maig)